Vyhledávání


Daby Touré a Koop na Colours Of Ostrava

20.02.2008 09:28

Festival Colours Of Ostrava potvrzuje pro letošní ročník, který se koná od 10. do 13. července, další výjimečné kapely v čele se švédskými Koop a mauretánským písničkářem Daby Tourém. Jak uvádí Zlata Holušová, ředitelka a dramaturgyně festivalu: "Odlišnost jejich hudebních stylů potvrzuje velkou, pro Colours tak typickou žánrovou šíři. Vždy ale půjde o koncerty, které nabídnou výjimečné zážitky.“

Vedle Koop a Daby Tourého do programu Colours přibyla v minulém týdnu další zahraniční jména: Sergent Garcia, který roztancovává diváky výbušnou směsí salsy, ska a hip hopu, či charismatická izraelská zpěvačka Noa s neobyčejným hlasem, který obdivují všichni od Stinga po Petera Gabriela. Závan severské kultury na Colours přiveze vynikající finská akordeonistka Maria Kalaniemi, americký gospel představí Craig Adams a jeho soubor The Higher Dimension Of Praise, elektronické taneční rytmy budou vládnout na koncertu francouzské kapely Recycler přirovnávané k Trans-Global Underground. První již oznámenou hvězdou jsou znovuobnovení průkopníci rave culture, britští Happy Mondays, kteří do České republiky přijedou vůbec poprvé.

Čtyřdenní vstupenky na Colours Of Ostrava jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro a Ticketportal. Cena do konce března je 760 Kč. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna.